Zanimljivosti
38

Kina: Slon izgubio ljubavnu bitku pa oštetio 15 automobila

Anadolija
Nakon što je izgubio ljubavnu bitku za ženku, podivljali slon se iskalio na automobilima parkiranim u blizini rezervata na jugu Kine.

Vlasti su saopštile da je slon u petak napustio prirodni rezervat i počeo uništavati automobile parkirane uz autoput, oštetivši petnaestak vozila.

Iz vlade oblasti Xishuangbanna rekli su da je životinja nešto ranije od drugog slona izgubila bitku za partnericu i da je zbog toga proradio njegov temperament. Osoblje rezervata mislio je da će se slon samo malo poigrati sa automobilima, napisano je na vladinom postu na društvenim mrežama.

Slon nije povrijedio nikoga od turista koji su bili u blizini rezervata i koji su bili vidno uzbuđeni što vide slona. Njegov izljev bijesa trajao je oko 20 minuta, nakon čega se vratio u rezervat.

"Turisti su bili uzbuđeni što uživo vide pravog slona i koristili su svoje telefone za snimanje i fotografisanje. Čak su i vlasnici oštećenih automobila djelovali veoma radosno i zadovoljno bez obzira što je napravio nekoliko ogrebotina na njihovim vozilima", kažu iz vlade.

Vlasti su dodale da će šteta koja je nanesena atumobilima njihovim vlasnicima biti nadoknađena.