Žele po 10 sinova i kćeri
0

FOTO / Kelly i Gil Bates imaju 18. djece i nije im dosta

Sarajevo-x.com
Katty Bates je većinu svog odraslog života bila trudna. Ova 44-godišnja Amerikanka i njen suprug Gil imaju 18. djece, i žele ih još.
"Za mene je trudnoća najprirodnije stanje", kazala je Kelly u emisiji ABC televizije.

Najstarije dijete bračnog para Bates ima 22 godine, a najmlađe samo 11 mjeseci. Uzori su im njihovi prijatelji, Duggersi, koji imaju 19. djece i zvijezde su reality showa.

Dvije porodice se redovno posjećuju, a kada se na jednom mjestu sastane 37 potomaka dva bračna para nastane pravi haos.

Prvobitna namjera Batesovih nije bila da imaju tako veliku porodicu. Mislili su da će se zaustaviti na dvoje djece, ali vjeruju da je sve u Božijim rukama. Osim toga, Gil i Kelly su evangelisti koji ne vjeruju u kontracepciju, a uskoro će potražiti medicinsku pomoć koja bi im omogućila da izjednače broj djevojčica i dječaka. Naime, žele imati po 10 sinova i kćeri.

"Vjerujemo Bogu, ali ako se već rađa život kome je potrebna medicinska pomoć ne želimo mu je uskratiti", kaže Kelly, a Gil dodaje da se i njihova djeca mole za još braće i sestara.

Iako četvoro djece ide na koledž u kući je uvijek gužva. Osam djevojčica, do 20 do 8 godina, dijele istu sobu. Očigledan nedostatak prostora im, kažu, ne smeta da se ponekad posvete samo sebi.

Kuća Batesovih ima pet spavaćih soba, pet mašina za veš i tri sušione, a u potkrovlju su metri vješalica koje drže stotine i stotine košulja, majica, pantalona. Porodica sa jednog na drugo odredište putuje u dva kombija, a kuhinjski sto je toliko velik da za njega stanu svi.

U kući nema televizije ni interneta. Roditelji smatraju da je to gubljenje vremena, a djeca svoje slobodno vrijeme provode vježbajući na muzičkim instrumentima. Tu su violine, klaviri, gitare i sva djeca imaju neki talent.

Kelly i Gil vjeruju da što je porodica veća, to je veća mogućnost da uvijek imate nekoga ko će vam pomoći i biti vam pri ruci.