Zanimljivosti
12

Katzen Hobbes je pretvorila sebe u ženu-tigra

Klix.ba
Još otkako je bila djevojčica, žena umjetničkog imena Katzen Hobbes sanjala je o tome kako će jednog dana biti prekrivena tigrovim šarama.

Sa 18 je godina Hobbes odlučila transformisati svoje tijelo i krenula je sa tetovažama. Sada ima 40 godina, a 90 posto površine njenog tijela prekriveno je tetovažama tigrovih šara.

"Još uvijek trebam da završio dio kože ispod desne ruke, kao i uha, ali prilično sam blizu svog cilja. Mislim da ću uraditi još neke tetovaže", kaže Hobbes za Huffington Post, te dodaje kako je njeno tijelo određena vrsta skulpture.

Većinu je tetovaža napravila u periodu između 18. i 28. godine, a tetoviralo ju je više od 227 različitih tattoo umjetnika.

Hobbes je na licu imala ugrađene i plastične mačije brkove, koje je uklonila jer su joj smetali pri vidu.

Hobbes radi kao tattoo umjetnica u Austinu, te kao performerica za "999 Eyes Freakshow". Kaže kako joj njen posao dopušta da ljudima pokaže kako njena prava ljepota dolazi iznutra.

"Osjećam se predivnom ovakva", poručuje Hobbes.

Hobbes je jedna osoba izabrana da se pojavi u novoj novoj "Believe It Or Not! "knjizi koja izlazi 9. septembra.

"Ovo je na neki način ostvarenje mojih snova jer sam toliko dugo i naporno radila na neobičnim projektima. Također sam čitala jako puno dok sam odrastala. Robert Ripley je bio jedan od mojih idola", kazala je Hobbes.