Velika Britanija
0

Kapiten uletio na tribinu i napao navijača

Sarajevo-x.com
Kada je Leeju Whetteru tokom lokalnog derbija u Cornwallu, u Velikoj Britaniji, dosuđen crveni karton on je bez razmišljanja napustio fudbalski teren popeo se na tribine i napao navijača protivničkog kluba jer mu se nasmijao. Ostali navijači su pritekli u pomoć pokušavajući umiriti razjarenog fudbalera, no umjesto toga izbila je masovna tuča.

Utakmica između lokalnih klubova St Austell i Newquay pretvorila se u pravu dramu kada je kapiten St Austella, Whetter, dobio svoj drugi žuti karton. Umjesto da izađe sa terena i ode u svlačionicu fudbaler je 'uletio' na tribine, objavio je Daily Mail.

U potpunosti izgubivši kontrolu Whetter je uhvatio za vrat navijača suprotnog tima, a zatim ga počeo udarati i sve to samo zbog toga što mu se navijač nasmijao kada ga je sudac odstranio sa terena.

U pomoć navijaču su pritekli njegovi prijatelji, no fudbaler je zbog toga postao još nervozniji, te je nastavio galamiti i udarati navijače Newquaya. Na njegovom putu našla se i prestrašena majka sa tek rođenim djetetom, koja ga je zamolila da prestane, no Whetter nije mario za to, te je došlo do masovne tuče.

No, policija nije intervenisala u ovom slučaju, jer navijač nije želio dati formalni prigovor.

Whetter je odmah suspendiran, a nedugo za tim i sam se obratio javnosti želeći se izviniti za ono što je učinio.

"Želim se izviniti svim navijačima, ne znam šta se desilo sa mnom u tom trenutku", kazao je Whetter koji će se uskoro naći pred disciplinskom komisijom.

Prema riječima menadžera kluba St Austell, za kapitena Whettera fudbalska karijera je završena, jer je očigledno da se on ne može kontrolisati na terenu.

Derbi je završen sa 4:3 za Newquay.