Zanimljivosti
0

Kandidatkinja za Miss Universe u raljama krokodila

Sarajevo-x.com
Australijska kandidatkinja za Miss Universe Rachel Finch našla se lice u lice s ogromnim krokodilom dugim pet metara, a susret za 20-godišnju ljepoticu nije bio ni malo ugodan.

Upravitelji su Rachel dopustili da uđe u ograđeni prostor za krokodila Erica da bi ga izbliza vidjela kako jede sirovu piletinu, međutim u jednom trenutku je reptil jurnuo na nju, piše Daily Telegraph.

Preplašena iznenadnim pokretom, istrčala je iz njegovog kaveza na siguran teritorij, a kasnije se uspjela i nasmijati svojoj reakciji za vrijeme ovog bliskog susreta.

"Čim sam primjetila njegov trzaj, postala sam nervozna", ispričala je Rachel, dodavši da je ovaj incident samo jedan u nizu koje je doživjela otkako je u aprilu proglašena australijskom pobjednicom za Miss Universe.

Charlie Manolis, glasnogovornik Crocodylus Parka, rekao je da je krokodil Eric premješten iz rijeke u ograđen prostor kada je "ribara počeo gledati na sumnjiv način".

"Uvijek postoji rizik da nešto krene krivim putem, ali ovaj stari dobri krokodil je toliko predvidljiv da ne vjerujem da bi došli u situaciju da sutra u novinama čitamo naslov 'Krokodil pojeo Miss Universe'", kaže Manolis.