Ljubav ne poznaje granice
149

Kanađanka zaljubljena u hrast

Klix.ba
Penzionisana medicinska sestra iz Kanade svake godine putuje 11.000 kilometara do Engleske kako bi posjetila jedno drvo.

Šezdesetčetverogodišnja Val Theroux je toliko zaljubljena u stablo hrasta da ga je pronašla i na Google Earthu kako bi ga mogla posmatrati iz svog doma. Ova majka dvoje djece svake godine putuje u Englesku kako bi mogla biti sama sa stablom.

Za vrijeme posjeta stablu, koje se nalazi u Brockenhurstu u Hampshireu, ona ga grli i naslanja se leđima na njega. Njen muž John, sa kojim je u braku već 40 godina, u šali govori da je to njen "drveni ljubavnik". Ranije je dolazio s njom u posjetu drvetu, ali sada radije ostaje kući, piše Daily Mail.

Val je drvo otkrila 2005. godine prilikom posjete svojoj kćerki.

"Čim sam vidjela to drvo, osjetila sam neku povezanost. Vjerujem da svako drvo posjeduje neku energiju, baš kao i ljudi. Neki ljudi vam budu prijatelji, a neki srodne duše. Ovo drvo je moja srodna duša. Poznajem ga kao osobu. Prije sam ga posmatrala kao tinejdžera, ali u posljednih 12 mjeseci je mnogo sazrelo", kazala je Val.

Ona vjeruje da je drveće zbog svog dugog života mudro.

"Dolazim ovdje radi hrasta. Tu provedem sedmicu dana, a sa drvetom svaki dan po nekoliko sati. Sretno sam udata već 40 godina. Mnogo volim svog muža. Nikada ne bih pogledala nikoga drugog, osim ovog drveta", rekla je Val.