Težak život
17

Kakve gluposti rade influenseri da bi dobili lajkove

DP
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iza savršenih fotografija na Instagramu najčešće stoje teško objašnjivi postupci vlasnika profila.

Komičar George Resch pokrenuo je stranicu Influencers in the Wild kako bi zabavio svoju publiku prizorima iz života influensera. Mnogi od njih su žrtvovali zdravlje i ugled kako bi zablistali na fotografiji.

Influenseri tokom izrade fotografija često traže pomoć svojih fotografa. Jedan momak javno je prozivan zbog neshvatljivih postupaka kao što je pušenje elektroskih cigareta na betonskoj ogradi. Poziranje djevojke pored motora aviona ili pojavljivanje manekena na ulici u donjem rublju nasmijali su Reschovu publiku.

Komičar se našalio i s pokušajem djevojke da napravi selfie dok puše svjećice na rođendanskoj torti. Jedna je žena zamalo slomila vrat jer je željela fotografiju s plaže na kojoj se vidi kako stoji na šakama.
Kućni ljubimci sve češće prate svoje vlasnike u borbi za lajkove. Jedan je pas nosio kapuljaču, naočale i glumio čovjeka koji radi na laptopu. Njegov gazda je vjerovao da će fotografija psa donijeti više pratitelja na Instagramu, piše Fox8.
Djevojka je željela da pod svaku cijenu pokaže koliko uživa u ljepoti akvarija. Njen dramski nastup pažljivo je snimljen objektivom fotografa, ali su je zapazili i drugi posjetitelji akvarija. Poziranje je trajalo predugo pa je pala imitacija i ruganje njenoj teatralnosti. Snimke su jasan dokaz da život nije filmski set. Mnogi influenseri žele blistati na fotografijama pa olako postaju meta ismijavanja.