{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako to da neću umrijeti?!

S
8.5.2007. u 10:15
0
0
Kako to da neću umrijeti?!
0
Kako to da neću umrijeti?!
Foto: Reuters
Kada su doktori Johnu Brandricku (62) rekli da ima rak gušterače te da će živjeti još samo jednu godinu, on je odlučio iskoristiti vrijeme koje mu je preostalo. Potrošio je ušteđevinu i uživao u životu, ali sada se ispostavilo da je dijagnoza bila pogrešna. John će živjeti, ali ne zna od čega jer je sve potrošio.
Nakon što je Britancu Johnu Brandricku rečeno da ima smrtonosnu bolest, on je potrošio sav svoj novac uživajući u posljednjim danima života. Međutim, nakon dvije godine ispostavilo se da su doktori pogriješili prilikom dijagnosticiranja. Pošto je potrošio svu ušteđevinu, John od bolnice u kojoj je došlo do pogrešene dijagnoze traži novčanu odštetu.

Nakon strašne vijesti John je dao otkaz sa svog dugogodišnjeg posla, prodao je ili poklonio većinu stvari koje je posjedovao, prestao je uplaćivati penziono-invalidsko osiguranje i svu svoju ušteđevinu potrošio na skupe provode i putovanja.

Ovaj Britanac ostavio je samo crno odijelo, bijelu košulju i crnu kravatu za dan svoje sahrane.

"Kada vam kažu da nećete još dugo živjeti, sve što tada želite jeste iskoristiti ostatak svog života i uživati u njemu. Drago mi je što sam dobio drugu šansu za život, ali kada nemate novca - a to je moja krivica jer sam apsolutno sve potrošio - onda mislim da je sasvim u redu da vam oni koji su vas doveli do toga isplate neku nadoknadu", izjavio je John u intervjuu za britansku televiziju Sky.

Ukoliko ne dobije nikakvu kompenzaciju od doktora koji su mu dijagnosticirali rak gušterače, John namjerava prodati svoju kuću i tužiti bolnicu u kojoj su mu prije dvije godine saopštili strašnu vijest.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: