New York
0

Kako je završila ljubav na prvi pogled u metrou

Sarajevo-x.com
22-odišnji Patrick Moberg iz Brooklyna (New York) ludo se zaljubio u djevojku koju je sreo samo jedanput u podzemnoj željeznici u novembru prošle godine. Samo 48 sati nakon što ju je prvi put vidio uspio ju je pronaći i u gradu u kojem živi osam miliona ljudi. Kasnije su se upustili u ljubavnu vezu, a da li su još uvijek sretni i zaljubljeni ili njihova ljubav nije dugo trajala saznajte u nastavku.

Romantični mladić je nakon sudbonosnog susreta učinio apsolutno sve da pronađe misterioznu djevojku koja ga je potpuno opčinila. Čak je postavio i njenu skicu koju je napravio na web sajtu www.nygirlofmydreams.com.

Inače bezobzirni Njujorčani su se pokazali jako suosjećajnim, te je ovom modernom Romeu telefon non-stop zvonio, a e-mail je bio pretrpan informacijama o nepoznatoj djevojci. Tako mu je trebalo samo 48 sati da je pronađe.

Djevojka iz podzemne željeznice je zapravo Camille Hayton, porijeklom iz Melbournea (Australija). Camille je radila kao stažista za američki magazin "Blackbook", i jedan od njenih prijatelja je opazio njenu skiciranu sliku na pomenutom web sajtu i odmah ju je prepoznao.

Par se zatim bliže upoznao i nakon davanja intervjuu za neke velike međunarodne TV kuće Camille i Patrick su se sklonili od očiju javnosti i započeli romansu. Nekoliko mjeseci kasnije svi su se pitali šta se zapravo desilo s neobičnim ljubavnim parom iz podzemne željeznice.

Hayton je tako nedavno razočarala mnoge kada je za Reuters otkrila da su ona i Moberg bili nekoliko mjeseci u romantičnoj vezi, ali da su raskinuli i da su sada dobri prijatelji.

"Okolnosti pod kojima smo se upoznali su bile tako jake da nas je to sve zapravo vezalo", kaže Camille, "U takvim situacijama možete vrlo lako pogriješiti jer se onda ponašate romantičnije nego što to zapravo jeste."

Djevojku iz Australije još uvijek svi zaustavljaju na ulici prepoznajući je kao djevojku iz podzemne željeznice za kojom je tragao zaljubljeni mladić.