Na koncertu grupe ZZ Top
0

Kako je Teksas čuo za Tešanj

Sarajevo-x.com
Foto: Danas
Foto: Danas
Dok su teksaški rockeri iz benda ZZ Top svirali svoje hitove u Beogradskoj areni, zastava sa nacrtanim članovima teksaškog benda vijorila se dvoranom, no, na zastavi nisu bili nacrtani samo likovi legendarnog benda nego ispisano i ime malog bosanskohercegovačkog gradića Tešnja.

Zastavu je donijela grupa rockera iz Tešnja, a kako piše dnevni list 'Danas' pred sam završetak koncerta zastava je sletjela na binu, a 'bradonje' su je podigle, razvile i pokazale publici, te na taj način završili koncert u Beogradu.

"U toku koncerta primjetio sam da su Bili i Dasti nekoliko puta pozdravili sve nas iz Tešnja i da im je drago zbog transparenta koji je veoma lijepo urađen. Znam da oni rijetko uzimaju bilo kakav transparent. Jedina mogućnost bila je na kraju koncerta. Kada je Dasti pogledao u mene upravo su završili drug bis, znao sam da imam samo još jednu sekundu da pokušam da im dodam našu zastavu. Kada sam je bacio na stejdž, vidio sam da ju je Dasti primjetio, sagnuo se i uzeo je. Skupa sa Bilijem, raširili su je, poklonili se i sačekali da ih uslikamo… Još jedan smješak i otišli su u legendu. Sve je trajalo nekoliko sekundi tako da sam imao vremena da napravim samo jedan snimak", ispričao je za 'Danas' priča Zoraid Mehičić.

Tešanjci na sve koncerte nose zastavu sa logom i nazivom izvođača i natpisom Tešanj, a samo u 2009. godini bili su tako opremljeni na koncertima “Blackmores night” (Zagreb), Iron Maiden (Beograd), Uriah Heep (Slavonski Brod), Glenn Hughes (Beograd), AC/DC (Beograd), Lenny Kravitz (Banjaluka) i grupe The Cult (Zagreb).

Naime, oni su nosajući transparente i promovišući svoj gradić Tešanj obišli skoro cijelu bivšu Jugoslaviju, ali kako kažu iako je put dug, nema toga što ne bi učinili za rock and roll.