Radnja za oslobađanje stresa
0

FOTO / Kada vam dođe "žuta minuta" razbijte sve uređaje

Sarajevo-x.com
Svi smo ponekad isfrustrirani i želimo razbiti nešto, pogotovo ponedjeljkom kada se nakon odmaranja tokom vikenda vraćamo na posao. Ipak, suzdržimo se jer ne želimo razbiti nešto vrijedno i od iduće plate odvajati ponovo za istu stvar. Međutim, žene u Kini to ne moraju činiti. Odnedavno je otvoreno mjesto na kojem mogu ispoljiti svoj bijes i porazbijati sve kućanske aparate.

U jednom trgovačkom centru u Šangaju otvorena je posebna prodavnica sa kućanskim aparatima, ali ne da ih kupite već da ih razbijete u paramparčad i to bejzbol palicama.

U radnju u kojoj se nalazi dnevna i spavaća soba ulazak je dozvoljen samo ženama. "Svrha ove radnje je omogućiti ženama da ispolje sve svoje frustracije, da se osjećaju kao da su kod svoje kuće, ali da nisu ničim ograničene. Mogu razbiti šta god požele", kazao je Wng Jingyu, menadžer radnje, prenosi "Daily Mail".

Jingyu je dodao i to da će u radnji uskoro biti i kuhinja, ali naravno neće biti kuhinjskih noževa.

Mobiteli, televizori, i svi drugi elektronski uređaji koji se nalaze u trgovini su pravi i kupljeni su u prodavnicama polovne robe.

Žene u ovoj trgovini mogu plakati, vrištati, razbijati tanjire i udarati u vreće napunjene mahunama graha.

Inače, žene na ulasku u radnju dobiju rukavice i kacige kako se ne bi slučajno ozlijedile i dozvoljena je samo jedna "luda minuta".
Otkako je radnja otvorena najčešće mušterije su studentice i poslovne žene.

Ovakva radnja bi sigurno dobrodošla i u Bosni i Hercegovini.