Oslikavanje golog tijela
0

FOTO / Kada tri žene za 24 sata postanu tigar

Sarajevo-x.com
Umjetnik Craig Tracy iz New Orleanasa, kako bi skrenuo pažnju na ugrožene vrste životinja, odlučio je u stvaranju svog remek-djela umjesto platna koristiti tijela tri gole žene. Za stvaranje trodimenzionalnog djela bilo mu je potrebno 24 sata.

Tri Tracyjeva modela nisu imala nimalo lagan zdatak. Dame su 24 sata provele sjedeći na podu, dok je on, bojama posebno namijenjenim za slikanje po tijelu, iscrtavao 3D tigra.

Tokom karijere 43-godišnji Amerikanac oslikao je najmanje 400 tijela, a jedan je od najtraženijih kada se treba oslikati tijelo povodom karnevala u Riju.

U njegove ruke prepuštaju se i slavni i dozvoljavaju da njegov kist klizi njihovim tijelima.

"Neka svoja djela sam prodao i za 1.200 dolara. Ali nije da samo poznate ličnosti vole i cijene moj rad, već i 'obični' ljudi", kazao je umjetnik.

Dodao je da je njegov najdraži rad tigar, kojim je želio skrenuti pažnju ljudi na ugroženost tih životinja.

"Svi moji modeli su volonteri. Djevojke s kojima sam bio razumijevale se posao kojim se bavim, jer svakako ne bih tolerisao izljeve ljubomore", kazao je Tracy.

On se umjetnošću počeo baviti još kad je imao 16 godina. Nakon diplomiranja postao je slobodni ilustrator, no ubrzo je shvatio da to i nije najbolji posao za njega.

Shvatio je da voli oslikavati ljudska tijela i time se godinama bavi. Danas u New Orleansu ima galeriju u kojoj su izložene fotografije njegovih djela.

Posjetitelji galerije mogu se upoznati s tehnikama oslikavanja tijela, a mogu dobiti i lekcije.