Zanimljivosti
0

Jurkotić: Dva farada ne mogu proći Keplerov distrikt Brčko, Banja Luka ostaje bez struje

Klix.ba
Davor Jurkotić, voditelj emisije "U zdrav mozak", dobro se našalio s radnicima Elektroprenosa RS. On je uspio naprosto zbuniti radnice koje su pokušavale zapisati šta on govori kako bi prenijele direktoru s obzirom da im je kazao da postoji mogućnost da Banja Luka ostane u mraku.

Na poziv se javila sekretarica firme i pokušala Jurkotića spojiti s nekim drugim, no hrvatski komičar je bio uporan.

"Imamo prekid u dovodu Tuzla - Brčko - Banja Luka", rekao je on sekretarici koja je istakla kako se ona ne razumije u to što joj on govori.

"Čekajte, da vam kažem u slučaju da pukne linija. Pišite: Zovem iz Tuzle. Šaljemo danas 12 kabela visokovoltne struje preko Brčkog. Postoji mogućnost da cijela Banja Luka ostane bez struje. Dva farada nikako da prođu Keplerov distrikt Brčko...", diktirao je Jurkotić, dok je zbunjena sekretarica pokušavala zapisati sve to.

Kada je shvatila da je nemoguće da bilo šta shvati, prebacila je poziv kolegici Radimili koja je kazala da je direktor na sastanku.

"Imamo problem, ne šiba", kazao je Jurkotić te i Radmilu posavjetovao da zapiše poruku i prenese je direktoru.

Zbunjena uposlenica je odustala od toga, pa kazala da zove u 14:00 sati. To što ju je Jurkotić ubjeđivao da bi Banja Luka mogla ostati bez struje nije je mnogo dotaklo, već je zbunjeno pokušavala pronaći broj koji bi on mogao pozvati i pronaći nekoga ko bi razumio to što on govori.