Bio je to kompliment
11

Juncker oponašao britansku premijerku May i zaplesao za govornicom

FENA
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u ponedjeljak je zaplesao za govornicom kad je iz razglasa čuo muziku, a njegov je glasnogovornik rekao da to nije bilo izrugivanje britanskoj premijerki Theresi May koja je prije nekoliko dana na konvenciju svoje Konzervativne stranke došla plesnim koracima uz taktove davnog hita grupe Abba "Dancing Queen".

"To nije bilo upereno ni protiv koga. Predsjednik Juncker ima veliko poštovanje prema premijerki May", rekao je Junckerov glasnogovornik Margaritis Schinas, odgovarajući na upit britanskog novinara je li to bilo ruganje britanskoj premijerki, prenosi Hina.

Juncker je u ponedjeljak u Odboru regija u Briselu održao govor. Kada se popeo za govornicu muzička grupa na pozornici nastavila je svirati pa je Juncker čekajući da završe malo zaplesao, očito oponašajući premijerku May na što je publika prasnula u smijeh.

Sam Juncker je na novinarsko pitanje nakon govora je li imitirao ples britanske premijerke odgovorio: "da, bio je to kompliment za Theresu May".