Zanimljivosti
16

Jon Stewart se vratio i "osuo paljbu" po Donaldu Trumpu

Klix.ba
U četvrtak navečer "penzionisani" voditelj američke emisije The Daily Show Jon Stewart pojavio se kao gost voditelja Stephena Colberta i u 10-minutnom kratkom povratku "osuo paljbu" po Donaldu Trumpu.

Stewart je svojim obožavateljima poklonio monolog posvećen Republikanskoj partiji i desničarskoj televizijsoj kući Fox News. Stewart je napao voditelja Seana Hannityja zbog svoje nedosljednosti koja se očituje u odbrani Trumpa u istim segmentima u kojima je nekoliko godina ranije diskreditovao Baracka Obamu.

Jon Stewart jedan je od najpoznatijih TV ličnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, prepoznat je kao glas razuma i ljubitelj je ljevičarski raspoloženih građana.

Stewart se odlučio povući se iz javnog života krajem 2015. godine, ali su mnogi žalili ne samo zbog toga što je njihov omiljeni zabavljač i kritičar vlasti otišao u penziju, nego i što je odlučio otići u vrijeme kada je na političku scenu stupio Donald Trump.

Pojavljivanje u emisiji Stephena Colberta svojevrsni je omaž propuštenoj prilici, ali u 10 minuta ne štedi cirkus američkih desničara koji su za svoga predstavnika izabrali radikalnog Trumpa.