Dok je Jackie bila u bolnici
0

John F. Kennedy uživao na brodu sa golim djevojkama

Sarajevo-x.com
Internet portal koji se bavi životima slavnih osoba, TMZ.com objavio je do sada neviđene fotografije Johna F. Kennedyja na brodu punom golih djevojaka.

Pretpostavlja se da je fotografija napravljena sredinom 50-ih godina. Na fotografiji se vide dvije gole žene dok skaču sa broja dok se još dvije sunčaju na palubi. Ispod njih je, opušten i nehajan zavaljen u ležaljci sunačajući se.

TMZ je unajmio nekoliko eksperata da pregledaju fotografiju i nisu pronađeni bilo kakvi dokazi da je fotografija photoshopirana. Originalna snimka je skenirana i pregledana ne bi li se pronašao dokaz poput lošeg osvjetljenja, kompozicije ili drugih oblika manipulacije. Stručnjaci tvrde da sve ukazuje na to da je fotografija autentična.

Profesor Jeff Sedlik je rekao da se čini da je fotografija autentična. On je dodao da je snimak isprintan na papiru koji se koristio tih godina. Oštećenja na površini su posljedica starenja i korištenja fotografije.

U knjigama i novinskim člancima spominje se njegovo dvosedmično krstarenje Mediteranom 1956. godine sa bratom Tedom i senatorom Georgeom Smathersom. Prema izvještajima, trojac su na jahti zabavljale djevojke. Johnova supruga Jackie je tada bila trudna i završila je u bolnici.