Čudna nagradna igra
2

JetBlue nudi godinu besplatnih letova za korisnike koji obrišu sve fotografije s Instagrama

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Aviokompanije povremeno nude posebne akcije i raspisuju razne nagradne igre kako bi usrećile svoje korisnike, ali najnovija nagradna igra kompanije JetBlue uključuje bizarnu odredbu. Naime, trebate obrisati čitav Instagram profil i postaviti fotografiju kojom promovirate JetBlue kako biste osvojili godinu besplatnih letova.

Prema službenim pravilima, sve što treba uraditi jeste objaviti fotografiju s JetBlue hashtagom koristeći predložak na praznom Instagramu, a nakon toga trebate učiniti svoj profil javnim kako bi osoblje u marketinškom odjelu kompanije vidjelo da ste objavili fotografiju prije petka, 8. marta.

JetBlue ne navodi zašto je potrebno da vaš Instagram bude očišćen, a važno je istaći da nisu istakli posebna pravila u vezi s mogućnošću arhiviranja fotografija umjesto da ih potpuno obrišete. Također, nisu postavili nikakva pravila o aktivnostima vezanim za Instagram story, tako da i dalje možete nastaviti svoje aktivnosti tamo.

Međutim, svi korisnici trebaju znati i to da čak i ako se nađu među tri odabrana dobitnika i dalje odgovorni za plaćanje pojedinačnih poreza i naknada za svaki "besplatni" let, prenosi Verge.