Recept španskog kuhara
0

Jeste li se pitali kakvog je okusa Messijev gol?

Totalsport
Leo Messi
Leo Messi
Jordi Roca zadužen je za deserte u katalonskom restoranu Celler de Can Roca, smještenom u Gironi. Već je šest mjeseci zaokupljen mističnim receptom.

"Messijev gol" ime je jela koje Jordi pokušava osmisliti kao imitaciju gracioznog stila pri postizanju pogodaka argentinskog nogometaša Barcelone, piše Marca.

"Želim da taj desert ima okus Messijevog pogotka. Radim na njemu šest mjeseci. Mislim da sam blizu idejnog rješenja", rekao je najmlađi od trojice braće koja vodi restoran. Najstariji Joan je glavni kuhar, a srednji Josep je sommelier.

"Spojim li nježnost slatkog vrhnja s mekoćom kombinacije limuna i jasmina, jesam li možda blizu?", pita se ekstravagantni kuhar nastavljajući: "Kako u jelu postići euforiju Messijeva gola? To je moj cilj. Slatko vrhnje jedini je sigurni sastojak jela. To je jedino što vam mogu otkriti."

Jordi se nada da će u sljedećih nekoliko sedmica njegov najnoviji desert zablistati na originalnom jelovniku restorana koji ima tri Michelinove zvjezdice i koji je u Top 50 izboru magazina Restaurant za 2009. godinu proglašen petim najboljim restoranom na svijetu.

Najmlađi brat Roca već je ranije kreirao deserte koji nose imena poznatih parfema, poput Kleinova Eternityja, Diorova Hypnotic Poisona ili Lancomeova Tresora.