Zanimljivosti
0

Jedriličar zabunom otputovao u SAD

FENA
Njemački jedriličarski kandidat za Olimpijske igre Alexander Schlonski zabunom je otputovao u Sjedinjene Države i zbog toga s više dana zakašnjenja stigao u Australiju na pripreme za svjetsko prvenstvo, a razlog je jedno pogrešno slovo u rezervaciji putovanja.

Umjesto da olimpijca pošalje u Sydney, putnička mu je agencija rezervirala let u grad sličnog, ali ne i istog imena, u Sidney u američkoj državi Montani. "Zbog toga mi nedostaju tri dana treninga", izjavio je 27-godišnji jedriličar listu ‘Norddeutsche Neueste Nachrichten’.

Svjetsko prvenstvo u klasi Laser za Schlonskog je posljednja šansa da se kvalificira na Olimpijske igre 2008. u Pekingu.

Schlonski je ispričao novinarima da mu je bilo malo čudno kad je saznao da u Sydney treba letjeti preko Londona i Seattlea, ali mu je u zračnoj luci rečeno da se tim putem zaista može u Australiju.

Kad je međutim u Seattleu u Sjedinjenim Državama pozvan da uđe u mali zrakoplov s propelerima, pomislio je da se netko šali na njegov račun. Kratko nakon toga otkrio je rješenje zagonetke, kad je saznao da u Montani postoji Sidney, koji se isto izgovara kao i poznatiji Sydney u Australiji ali se različito piše.

Jedriličar je morao platili dodatnih 2.500 eura kako bi s još troje kolega stigao u (pravi) Sydney. No, tu nije bio kraj njegovim nevoljama, jer je slijedeći zrakoplov za Sydney iz Seattlea polijetao tek za dva dana.

Nakon što je stigao u Australiju, doživio je slijedeći šok saznavši da je istekla rezervacija za automobil koji je trebao unajmiti, a vlasnici kuće u kojoj je odsjeo tražili su punu najamninu i za dane dok je još čekao u Americi. Schlonskijevi odvjetnici sada pokušavaju pronaći krivca za zbrku kako bi mu poslali nagomilane račune.