Devet života
965

Jednogodišnji mačak iz Minnesote preživio 35-minutno pranje u mašini za veš

E. LJ.
Jednogodišnji mačak Felix ušao je u bubanj veš-mašine svoje vlasnice i preživio 35-minutno pranje.

Stefani Carroll-Kirchoff iz Minnesote ispričala je da se okrenula samo na trenutak te da nije primijetila kada se Felix ušunjao u bubanj. Iako ima naviku da provjeri bubanj prije uključivanja mašine za pranje i sušenje veša, ovaj put to nije uradila.

"Imam tri mačke i nijedna nikada nije ulazila u bubanj mašine za pranje ili sušenje veša. Međutim, čula sam da se to događa i uvijek sam provjeravala bubanj. Ovaj put nisam i šokirala sam se kada sam ga vidjela. Nakon što je mašina za pranje veša završila, Felix je bio namočen, zbunjen, jedva je disao i imao je modrice po cijelom tijelu", napisala je Stefanina kćerka Asha Carroll-McCullough.

Felixa su odmah odveli veterinaru. Bio je u kritičnom stanju, no na svu sreću njegovo zdravstveno stanje se poboljšalo.

"Imao je nizak krvni pritisak, nizak broj otkucaja srca, nizak nivo kisika, nisku temperaturu, modrice i hemijske opekotine rožnice koje su uzrokovale sljepoću. Na svu sreću, sada je bolje. Njegovi otkucaji srca vratili su se u normalu i već se mazi s veterinarima i nama. Čak se okupao", ispričala je Asha.

Na servisu GoFundMe pokrenuta je kampanja za pomoć Felixu, a već je premašen iznos koji je bio potreban za njegovo liječenje. Prema Ashinim riječima, sav novac koji ne bude iskorišten za Felixovo liječenje, bit će doniran u humanitarne svrhe.