Opušteno zagrljeni
875

Jastuk za parove koji olakšava spavanje postao hit na Amazonu

E. LJ.
Foto: Amazon
Foto: Amazon
Na Amazonu, jednom od najvećih kupoprodajnih servisa na internetu, odnedavno za 69 dolara možete kupiti i jastuk koji parovima olakšava spavanje u "kašika položaju" (položaj spavanja u kojem muškarac leži iza žene i grli je).

Spavanje u kašika položaju obično traje pola sata i prestaje nakon što partneru koji je s vanjske strane ovog položaja utrne ruka. Zahvaljujući ovom jastuku možete zauzeti idealnu poziciju i ugodno spavati cijelu noć, bez bojazni da će vam ruka utrnuti u snu.

Jastuk Coodle ima oblik tunela, a dizajniran je tako da svoju ruku zavučete ispod njega. Na taj način vaša ruka ne trpi, teret je na jastuku pa promjena poze neće biti potrebna.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Napravljen je od memorijske pjene i sadrži četiri plastična držača u obliku luka koji zadržavaju oblik čak i dok spavate.

"Ovaj jastuk možete koristiti i kada spavate sami. Odličan je dodatak kada spavate na boku, čitate, gledate televiziju ili se mazite s partnerom. Također je odličan za kampovanje", navode proizvođači.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Ovaj jastuk osmislio je industrijski dizajner, a na ideju je došao dok mu je djevojka ležala na ruci. Prototip ovog jastuka izradio je pomoću pjene i plastike koju je oblikovao u svojoj peći, a dizajn u obliku tunela poslužio mu je kao osnova za ovaj pametni izum.

Mnogi ljudi tvrde da im je ovaj jastuk olakšao spavanje u kašika položaju s partnerom, no ima i onih čija očekivanja nisu ispunjena.