Ne nedostaje mu ni pero
0

Jastreb preživio udar automobila pri brzini od 100 km/h

Sarajevo-x.com
Automehaničar iz Teksasa je dobio neobičan posao kada je vlasnica Lexusa od njega zatražila da ukloni jastreba koji se nakon sudara zaglavio u prednjoj maski njenog automobila.

Vlasnica Lexusa je rekla mehaničaru Mattu Whiteheadu da je vozila brzinom oko 100 km/h kada je udarila jastreba. Whitehead nije vjerovao da je ptica preživjela, jer u ranijim slučajevima divlje životinje nisu preživljavale udar automobila.

"Nijedna ptica koju je udario automobil, a koju sam ja vidio, nije preživjela", rekao je Whitehead.

Jastreb se zaglavio u prednjoj maski automobila. S vanjske strane su se vidjela krila i kandža. Cijelo njegovo tijelo, kao i glava, bilo je u unutrašnjosti.

"Ptica se nije pomicala", rekao je Whitehead.

On i drugi mehaničari su bili šokirani kada se ptica pomjerila.

"Kada sam bolje pogledao pticu, njena glava je bila okrenuta na stranu. Tada sam uočio da je trepnula", dodao je mehaničar.

Nakon toga su mehaničari uzeli fotoaparat i napravili nekoliko fotografija prilikom spašavanja jastreba.

Mehaničarima je trebalo samo nekoliko trenutaka da oslobode pticu. Whitehead je bio potpuno šokiran kada je shvatio da ptica uopće nije povrijeđena.

"Ništa nije bilo slomljeno. Jastrebu nije nedostajalo ni pero", rekao je mehaničar.

Međutim, jastreb je bio uplašen te nije mogao poletjeti. Whitehead je potom pticu odniu lokalnom veterinaru Gregu Mooreu, koji je rekao da će se ptica uskoro oporaviti i da će moći ponovo letjeti.

Moore je bio zadovoljan načinom na koji su mehaničari postupili s pticom.

"Obavili su sjajan posao. Volio bih kada bi svaki dan imao sretan završetak kao ovaj", rekao je Moore.