|

Japanski manga umjetnici nacrtali Josipa Broza Tita kao dadilju

Japanski manga umjetnici nacrtali Josipa Broza Tita kao dadilju
0
Klix.ba
7.12.2012. u 09:47
33
komentara
0

dijeljenja
1/8 Josip Broz Tito
2/8 Pol Pot
3/8 Fidel Castro
4/8 Benito Mussolini
5/8 Saddam Hussein
6/8 Kim Jong - il
7/8 Josef Staljin
8/8 Adolf Hitler
Japanski manga umjetnici dali su sebi oduška pa su nacrtali neke diktatore potpuno drugačije, tačnije, predstavili su ih kao žene, s dugom kosom i u suknjama.
Strip pod nazivom "Pretvoreni u žene! Biografije svjetskih diktatora", objavila je izdavačka kuća Ikaros Publications, a na tržištu je od jučer. Nisieda, Takeshi i Miki Nonohara su umjetnici koji potpisuju slike 70-ak diktatora.

Primjera radi, Kim Jong-il je predstavljen kao djevojka koja nosi široke zelene hlače i ima dvije duge pletenice, Benito Mussolini nisi crni sako i kratku suknjicu te izgleda poput školarke, Adolf Hitler nema brkove, ali zato ima paletu s bojama i kist s obzirom na to da je poznato kako je Hitler bio veoma vješt s tim priborom.

Strip također prikazuje i Sadama Huseina, Fidela Castra, Omara al-Bashira i mnoge druge. Nama je naravno najzanimljiviji Josip Broz Tito.

Tito je predstavljen kao dadilja ili kao majka koja brine o djeci. Svako djete koje je nacrtano predstavlja jednu od republika bivše Jugoslavije, odnosno sadašnje države. Tako svako od njih na sebi ima maramu, šal, mašnu ili traku oko glave s motivima zastava sadašnjih država.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...