Zbog koronavirusa
66

Japanci zabranili vrištanje na roller coasteru: Snimljen video kako izgleda "vrištanje u sebi"

E. Sk.
Zaboravite na vrištanje kada se vozite preko 100 na sat, jer su Japanci odlučili nakon koronavirusa smanjiti rizik, a jedan od načina, smatraju i ovaj.

Udruženje zabavnih parkova u Japanu, kojoj pripada većina tematskih parkova u zemlji uključujući i Disneyland, izdalo je zanimljive smjernice. Naime, pojavom koronavirusa, zabavni parkovi u februaru su se zatvorili širom države, zbog mjera opreza, piše Yahoo.

Kako bi u narednom periodu sve proteklo u najboljem redu, prilikom ponovnog otvaranja date su jasne smjernice. Tako će gosti na roller coasteru naprimjer ubuduće morati nositi maske i suzdržati se od vrištanja tokom vožnje, kako bi minimalizirali rizik od infekcija. Osim toga, preporučeno im je da "vrište u srcu".

Video dvojice japanskih rukovodilaca zabavnog parka koji demonstriraju kako "vrište u sebi" kako ne biste širili COVID-19 dok su na roller coasteru postao je viralan.

"Sada naši gosti šute dok se voze na roller coasteru", rekao je portparol zabavnog parka Fujikyuko.

Na videu se vide dvojica Japanaca, jedan u odijelu i kravati, drugi u košulji i kabanici, koji sjede ukočeno i ispravljeno u tišini, a jedini zvukovi koji se čuju dolaze od udara vjetra.

Na kraju vožnje jedan muškarac podigao je ruke s ručice sjedala, vidno drhteći. Nakon ovog vide neki korisnici društvenih medija prozvali su ovu vožnju parolom za 2020. godinu: "Vrišti u srcu".