Zanimljivosti
4

Japan gradi bizarni zabavni park: Roller coaster ispunjen vodom, posjetioci u peškirima

Klix.ba
Gradonačelnik japanskog grada Beppu Yasuhiro Nagano objavio je prije sedam dana video na YouTubeu u kojem je rekao da će napraviti prvi spa-zabavni park ukoliko dobije milion pregleda. Bizarni park nudi sve sadržaje poput zabavnog parka, ali su ispunjeni spa vodom i u njemu se hoda samo u peškiru.

Beppu je poznat po velikom broju izbora vruće vode, a gradonačelnik je odlučio to iskoristiti i privući turiste novim sadržajem. U videu je prikazao kako bi taj moderni i do sada neviđeni park izgledao, što je očito oduševilo Japance koji su se potrudili da video dobije i više od milion pregleda.

U reklami se vide porodice koje hodaju samo ogrnute u peškirima, voze se roller coasterom koji je pun vode, a cijeli park je ispunjen parom.

"Iznenađeni smo ovako brzim odgovorom. Za samo četiri dana dobili smo milion pregleda. Vjerujem da će to biti jedno od najboljih mjesta s vrelima tople vode za turiste. Cilj nam je učiniti Beppu zabavnim gradom za turiste ali i njegove građane za koje želimo da budu ponosni na svoje mjesto", rekao je Yasuhiro.

Beppu ima najviše izvora vruće vode na svijetu sa 83.058 litara u minuti. Sada žele povećati broj turista u svom gradu koji nisu iz Japana.