Nisu oduševljeni
22

Jamie Oliver objavio recept u vrijednosti jedne funte, fanovi poručili: Može proći ako si vrabac

L. R.
Jamie Oliver (Foto: Twitter)
Jamie Oliver (Foto: Twitter)
Slavni kuhar Jamie Oliver sinoć u programu Chanel 4 podijelio recept za kojeg tvrdi da namirnice koštaju jednu funtu po porciji, ali to nije oduševilo njegove vjerne pratitelje.

Naime, Jamie Oliver se vratio u novu sezonu emisije "Jamie's £1 Wonders" na programu Chanel 4, gdje kuhar objašnjava kako je moguće dobro kuhati razne porodične obroke s ograničenim budžetom za namirnice.

U emisiji koja se emitirala u ponedjeljak, ovaj četeredesetsedmogodišnjak je gledaocima pokazao kako mogu napraviti ukusne palačinke od sira sa špinatom i šunkom. Kuhar je objasnio kako su troškovi sastojaka uzeti iz prosjeka u četiri najveća supermarketa u Velikoj Britaniji.

"Ono što sam pokušao učiniti za vas je zadržati okus i smanjiti troškove. Mislim da su načela vrijedna", izjavio je Oliver.

Jedini sastojci za koje je Jamie pretpostavio da ljudi već imaju bili su sol, papar i ulje. Jamie je uspio smisliti recept za 7,76 funti i tvrdio je da ovaj obrok služi i do osam osoba, što je iznosilo 97 penija (oko dvije konvertibilne marke) po porciji.

"Jedini problem s obrocima Jamieja Olivera od jedne funte je to što vam je potrebna kuhinja milionera i oprema u kojoj ćete ih kuhati", ""Da, Jamie, porcija ispod funte može proći ako si vrabac", "Ta palačinka ne može nahraniti ni četiri osobe u našoj kući, a kamoli osam", "Mogu zamisliti lice sina i muža kad bih im dala po jednu palačinku", bili su samo neki od komentara na Twitteru.