{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvukao 270 hiljada dolara od žene iz SAD-a koristeći fotografije bivšeg ambasadora Albanije u BiH

17.7.2018. u 09:56
37
52
Izvukao 270 hiljada dolara od žene iz SAD-a koristeći fotografije bivšeg ambasadora Albanije u BiH
37
Izvukao 270 hiljada dolara od žene iz SAD-a koristeći fotografije bivšeg ambasadora Albanije u BiH
Flamur Gashi
Američki mediji prenose kako je muškarac s lažnom fotografijom bivšeg ambasadora Albanije u BiH Flamura Gashija uspio preko interneta izvući 270 hiljada američkih dolara od žene koja je mislila da je pronašla ljubav svog života.
Diane Amanda Standish prošle godine bila je sigurna kako je pronašla ljubav na online dating platformi Match.com. Međutim, za samo nekoliko mjeseci njena ljubav rezultirala je time da je muškarcu s njemačkim naglaskom, a koji je koristio fotografiju bivšeg ambasadora Albanije u Sarajevu, dala kompletnu ušteđevinu.

"Nikad nisam mislila da se mogu zaljubiti u nekoga preko telefona. Ali on mi je govorio lijepe stvari", rekla je Standish.

Novinarima je ispričala kako se muškarac predstavio kao Jerry Michael, odnosno njemački poduzetnik koji je rado na razvijanju projekata u Californiji. Uprkos jasnom upozorenju na web stranici Match.com kako korisnici ne bi trebali davati novac ljudima koje upoznaju online, Standish je za samo nekoliko mjeseci izvršila hiljade uplata na Michaelov račun.

Kako kaže, Michael je tvrdio da je zapao u tešku finansijsku situaciju i da mu je potrebna pomoć u vezi s pravnim troškovima. Pregledom stanja na računima utvrdila je da je nepoznatom čovjeku za samo nekoliko mjeseci uplatila 270 hiljada američkih dolara.

Na osnovu fotografije koju je koristio Jerry Michael utvrđeno je kako se radi o fotografijama bivšeg ambasadora Albanije u BiH Flamura Gashija. Naime, Michael je na platformi Match.com objavio fotografiju ispred Crkve Sv. Josipa na Marijin-Dvoru u Sarajevu, preciznije pored kipa Blažene Majke Terezije.

Mediji podsjećaju kako je Gashi oženjen čovjek koji ima troje djece i da vjerovatno ne zna kako se njegove fotografije koriste u online shemi. Detektivi koji su istraživali kompletan slučaj rekli su Standish kako ih je email prepiska odvela do Južne Afrike i da ne postoje nikakve šanse da vrati svoj novac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: