{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvodile akrobacije na žici kilometar iznad parka Yosemite

13.8.2013. u 10:31
3
11
Izvodile akrobacije na žici kilometar iznad parka Yosemite
3
Profesionalne "šetačice po žici" Emily Sukiennick i Hayley Ashburn razapele su žicu na visini od jednog kilometra u nacionalnom parku Yosemite u Californiji, a zatim izvodile različite akrobacije.
Njihov podvig zabilježio je fotograf Jared Alden, kojeg su zadivili njihovi vratolomni potezi.

"Dobijam različite reakcije na svoje fotografije, a najčešće su 'to je ludo', 'nikad to ne bih uradio', 'nosi se od moje djece' i 'kako uopće razapnu žicu'. Obično malo pretjeruju jer vide nešto van njihove svakodnevnosti i udobnosti. Ukoliko moje fotografije šetanja po žici uspiju inspirisati ljude da razapnu žicu u svom dvorištu i pokušaju prošetati po njoj, onda ću biti sretan, jer je i za mene sve tako počelo", kaže Alden.

Impresivni pokreti Hayley i Emily ohrabrili su i Aldenovu suprugu Bess da pokuša šetati po žici, a on tvrdi da je njihov performans idealna inspiracija.

"Fotografije Hayley i Emily su nevjerovatne jer vidimo vrhunske atlete kako guraju svoje sposobnosti na još viši nivo. Čini mi se da se dobre fotografije stvaraju same od sebe, a meni je samo dopušteno da pritisnem dugme na kameri", rekao je Alden.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: