Zanimljivosti
0

Izrael: Poslanik optužio homoseksualce za zemljotrese

FENA
Poslanik Knesseta iz izraelske vjerske partije Shas Shlomo Benizri optužio je homoseksualce za zemljotrese koji su uzdrmali regiju u posljednjih nekoliko mjeseci.

On je na plenarnoj sjednici parlamenta izjavio da se vlada ne bavi ojačanjem zgrada, već umjesto toga usvaja propise koji ohrabruju homoseksualnost i druge "perverzije kao što su usvojenja (djece) od strane parova lezbijki."

"Zašto se događaju zemljotresi? Jedan od razloga su stvari kojima Knesset daje legitimitet - sodomija", kazao je Benizri.

"Jeftin način da se spriječi šteta od potresa bio bi da se zaustavi usvajanje propisa o ohrabrivanju homoseksualne aktivnosti u državi Izrael, koja ionako izaziva potrese", dodao je on citirajući dijelove Talmuda da potkrijepi svoje tvrdnje.

Mike Hammel, predsjedavajući udruženja homoseksualaca u Izraelu, u odgovoru na takvu izjavu naglasio je da se "religiozni poslanici očito nadmeću kako da što više omalovaže gay zajednicu", prenio je Tanjug.

"To je tužno nadmetanje koje pokazuje kako su mračni poslanici Shasa. S jedne strane žalosno je da religiozni poslanik ne vjeruje da potrese izaziva Bog. S druge strane laskavo je da nam pripisuje natprirodne moći", rekao je Hammel.