Lik iz "Star Warsa"
1

Izrada lutke Baby Yoda koštala je 5 miliona dolara

A. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Lutka Baby Yoda je jedan od najzanimljivijih likova proizašlih iz "Ratova zvijezda" (Star Wars). Lik se pojavio nedavno u Disneyjevom serijalu "The Mandalorian", a proizvodnja ove lutke je koštala pet miliona dolara.

Riječ je o novoj zvijezdi koja je malena i zelena, velikih ušiju. Baby Yoda je star 50 godina, većinom šutljiv, ali povremeno sklon nedefinisanim zvukovima, ljubitelj sirovih žaba. Iako je tek beba, već sada koristi "silu", a prijevozno sredstvo mu je lebdeća "kolijevka". Službeno ga zovu "The Child" (dijete), ali za većinu je jedan jedini Baby Yoda.

Glumac Adam Pally u jednom svom intervjuu komentarisao je vrijednost Baby Yode rekavši kako je isplativa za gledaoce, ali i kompaniju Disney poredivši je s uređajem za proizvodnju novca.

Pally je u serijalu "The Mandalorian" glumio u sceni u kojoj je morao udariti malu svemirsku bebu (Baby Yoda) i ispričao je da ga je za vrijeme snimanja tvorac serije Jon Favre podsjetio na vrijednost lutke i savjetovao da bude oprezan prilikom udaranja. Glumac je dodao da ga je to pomalo nerviralo.

Ova lutka se smatra jednom od najfascinantnijih stvari u svemiru, ali u isto vrijeme i komplikovanoj kreaciji. Nakon završetka "The Mandalorian" serijala to će biti jedan poprilično skup kolekcionarski primjerak, piše Mashable.

Ljubitelji Baby Yode mogu ovu lutku kupiti po cijeni od 30 dolara.

Baby Yoda će se bez sumnje pojavljivati i u drugoj sezoni Disneyjevog serijala "The Mandalorian" s još zanimljivih avantura.