Naučili ga lekciju
77

Iznervirane komšije "posadile" trkačev automobil na drvo

Klix.ba
Iznervirane komšije su nakon dugo vremena pronašle način da zaustave uličnog trkača koji je vozio brzo i bio opasnost na ulici u gradu Lubczyna u Poljskoj.

Dvadesetčetverogodišnji Zbigniew Filo je uznemiravao svoje komšije brzom i bezobzirnom vožnjom te je predstavljao veliku opasnost za sve koji su se nalazili u njegovoj blizini. kada je njihovom stpljenju došao kraj, njegov su automobil na još uvijek nepoznat način podigli i "posadili" na drvo. Filo je bio potpuno šokiran kada je u potrazi za nestalim automobilom ugledao svog četverotočkaša na drvetu.

Lokalni stanovici su napravili pakt šutnje i niko ne želi da otkrije ko je zapravo stavio automobil na drvo, iako je jedan od njih rekao da je kran "imao posla" tokom noći.

"Dobili smo poziv od muškarca koji je rekao da mu se automobil nalazi na drvetu i da su ga tamo stavile njegove komšije. Nakon što su došli na mjesto događaja i izvršili uviđaj, policajci su mu naredili da skloni svoj automobil", rekao je glasnogovornik policije.

Jedan od stanovnika je izrazio svoje nezadovoljstvo mladim Filom.

"Ko god da je ovo učinio, imao je dobar razlog za to. Ovo je dobra stvar, jer je on opasan vozač i neko bi mogao poginuti zbog njega. Možda će sada dvaput razmisliti prije nego ponovi svoja nedjela. Ko zna gdje bi nakon toga mogao završiti njegov automobil".

Filo čak nema dozvolu za vožnju. On je izjavio da je shvatio poruku komšija, ali smatra da je kazna preoštra.