Zanimljivosti
28

Izgubio novac pa se sjekirom osvetio slot aparatima

Klix.ba
Dramatični snimak CCTV-a objavljen jučer prikazuje trenutak kada muškarac ulazi sa sjekirom u bar i pokušava nadoknaditi kocarski gubitak na nasilan način.

Talijan Nure Bregu je naoružan sjekirom ušao u dio bara gdje se nalaze slot aparati i počeo ih razvaljivati. Uradio je to nakon što je izgubio 5.000 eura kockajući se. Oštetio je sedam aparata.

Nakon što je završio svoj osvetnički pohod, smireno je izašao iz bara gdje je sačekao policiju.

Svjedok u baru Madonnina u Padui, izjavio je kako je Bregu otac dvoje djece i da je redovno kockao na slot aparatima. No, požalio se kako je izgubio 5.000 eura u dvije sedmice.

"On dolazi ovdje stalno i igra na aparatima. Nekad dobije, ali i potroši mnogo novca. Obični je radnik koji nema stalno zaposlenje. Obično je tih čovjek. Ušao je mirno i sjekirom razbio aparate. Preplašio je mušterije koje su bile u prostoriji, srećom niko nije povrijeđen, ali aprati su slupani. To će me mnogo koštati", rekao je vlasnik bara.

Bregu je nakon hapšenja poslan na sud, gdje je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog posjedovanja oružja i materijalne štete. No, pušten je odmah, jer se zatvorske kazne do dvije godine ne realiziraju zbog prebukiranosti zatvora.