Vlada plaća
0

Izgladite bračne odnose na drugom medenom mjesecu

Sarajevo-x.com
Vlada Malezije odlučila je parove koji su korak do razvoda poslati na drugi medeni mjesec, kako bi na tom putovanju izgladili svoje bračne razmirice.

Supružnici kojima ne cvjetaju ruže imat će dva besplatna noćenja na prelijepom malezijskom otoku Terengganu, piše The Star newpaper. Ashaari Idris, vladin zvaničnik, kaže da je cilj programa "Drugi medeni mjesec" rješavanje bračnih problema i stvaranje modela uzorne porodice.

No, parovi će dobiti priliku na romantično putovanja samo ako su ranije pokušali, pa nisu uspjeli riješiti svoje probleme putem bračnog savjetovališta. Idris da istakao da polit projekat koji je uključivao 25 parova dao odlučne rezultate. Mnogi su nakon povratka sa putovanja popravili svoje odnose.

"Razumljivo je ako tek vjenčani parovi imaju problema sa komunikacijom i međusobnim razumijevanjem, jer se nalaze na samom početku njihovog života. No, mali problemi vremenom mogu voditi do rastave braka", kaže Idris.

No, sa bračnim glavoboljama se suočavaju i mnogi parovi koji su zajedno 20 godina i više godina. "Nadamo se da će im ovaj program pomoći da se prisjete svojih bračnih zavjeta te da izbjegnu razvod", poručio je on.