Zanimljivosti
0

Izbacuju svećenike koji propovijedaju o seksu

Sarajevo-x.com
Crkva koja svake subote propovijeda o seksu u Melbourneu uskoro će morati naći novi dom, jer joj prijeti izbacivanje iz osnovne škole Brevard Public, gdje iznajmljuju salu.

Menadžent ove škole stavio je pod reviziju njihov ugovor o iznajmljivanju prostora nakon što su primili nekoliko prigovora od građana koji su se bunili zbog previše priče o seksu u govorima svećenika.

Inače, propovijedi su uzrokovale dosta bure u javnosti, nakon što su iz crkve stranovnicima toga grada podijelili životopisne letke i pozvali ih da nauče kako da imaju 'odličan seks kojeg je Bog stvorio radi uživanja'.

Oni su prošle sedmice podijelili 25 hiljada letaka u kojima su stanovnicima postavili pitanje 'Da li je vaš seksualni život dosadan?'. Na prvoj propovijedi, koja je bila itekako posjećena, svećenik Bruce Cadle kritikovao je katoličku crku koja je bila 'besramno nijema' kada je u pitanju ova tema.

'Seks supružnika je sveta aktivnost. To nije nešto sramno. I Biblija je jasna po ovom pitanju, samo je nekim ljudima to još uvijek teško shvatiti', kazao je on.

S druge strane, direktor škole Mark Langdorf istakao da mnogi smatraju da temama kao što su 'kako imati odličan seks' nije mjesto u učionicama niti u crkvi. Sad je već izvjesno da će svećenici morati potražiti novo mjesto gdje će razgovarati o 'svetoj aktivnosti', jer će ugovor pod pritiskom javnosti najvjerovatnije biti otkazan.