Nesvakidašnji potez
0

Izbacili je iz aviona da bi smjestili pretilu tinejdžerku

Sarajevo-x.com
Jedna od putnica u prebukiranom avionu kompanije "Southwest" na liniji Las Vegas - Sacramento ostala je zatečena kada je zamoljena da napusti svoje sjedište i prepusti ga pretiloj tinejdžerki.

Osoblje aviona dalo je pretiloj četrnaestogodišnjoj djevojčici dva sjedišta jer nije mogla stati u jedno, te stoga izbacilo putnicu koja je tu sjedila.

Žena koja je željela ostati anonimna, izjavila je za list "Sacramento Bee" da je platila punu cijenu za putovanje, te da je osoblje na aerodromu pitalo zašto su je izbacili iz aviona.

"Mislim da nije uredu što sam morala napustiti avion da bi smjestili nekoga ko je platio za samo jedno sjedište", izjavila je.

Glasnogovornica aviokompanije naglasila je da su situaciju trebali riješiti na ljepši način i dodala da će gospođa koja je napustila avion primiti izvinjenje.

Uobičajna procedura kompanije je da pitaju putnike da li žele pokloniti svoje mjesto nekom drugom, ali je djevojčicu bilo stid da to zatraži.

"Da je putnica bila odrasla, od nje bi se zahtijevalo da kupi dvije karte, ali nismo mogli ostaviti na aerodromu četrnaestogodišnje dijete koje putuje samo", izjavila je glasnogovornica.

Da bi situacija bila još gora, ista aviokompanija prošle godine je izbacila režisera Kevina Smitha iz aviona jer je bio "previše debeo" da bi sjedio u njihovom avionu.