Zoological Society of London
0

Izabran najljepši zoološki vrt u Evropi

Sarajevo-x.com
Najljepši evropski zoološki vrt je bečki Tiergarten Schönbrunn, rezultat je aktuelne studije Londonskog zoološkog društva.

Istraživanje je provedeno među 40 najvećih zooloških vrtova Evrope koji godišnje zabilježe više od milion posjetilaca. Bečki zoološki vrt, ujedno i najstariji na svijetu, pobijedio je zahvaljujući impozantnom broju i vrsti životinja, ambijentu i broju posjetilaca. Bečki vrt, osnovan još daleke 1752. godine, unutar kompleksa carske rezidencije Schönbrunn, ostavio je iza sebe drugoplasirani i trećeplasirani zoološki vrt iz Lajpciga i Berlina. Dobre rezultate su ostvarili i vrtovi iz Švicarske, Holandije, Danske, Češke i Velike Britanije.

"Posjeta bečkom Tiergarten Schönbrunnu mi svaki put pričinjava zadovoljstvo. Schönbrunn je u skoro svim kategorijama postigao najbolje rezultate, od kvaliteta zvjerinjaka, održavanja okoliša, stručnog osoblja do cijena karata. Bečki zoološki vrt je u posljednjih petnaest godina napravio veliki napredak, što je karakteristika najboljih u našoj studiji", izjavio je Anthony Sheridan, direktor Londonskog zoološkog društva.