Snimak koji je šokirao svijet
0

Iz vjernika u crkvi istjeruju 'gay demone'

Sarajevo-x.com
Video snimak koji je izazvao sablazan širom svijeta prikazuje kako u jednoj crkvi u Connecticutu, u SAD-u, članovi crkvene zajednice 'istjeruju homoseksualnost' iz ljudi.

Šokantni video objavljen na servisu YouTube prikazuje najnoviju vrstu egzorcizma u Americi. Naime, stariji članovi crkve Manifested Glory Ministries odlučili su iskorijeniti homoseksualnost iz zajednice, te uz pomoć posebnog rituala tjeraju 'homoseksualne demone' iz tijela 'oboljelih'.

Desetominutni video snimak prikazuje kako svećenica Patricia McKinney i njen muž, vikar Kelvin McKinney uz pomoć još nekoliko članova crkvene zajednice izvode ritual na jednom mladići uzvikujući 'Izađi, u ime Isusa, izađi..Zovem homoseksualnost da izađe van'.

Mladić na kraju rituala počne povraćati, a oni ga kasnije pokriju plahtom.

Patricia McKinney i njen muž, koji inače vode radio emisiju na jednom lokalnom radiju nisu željeli davati komentare medijima, samo su kratko izjavili da je to jedan dio njihovog 'posla' i da žele da ih svi ostave na miru.

Društva za zaštitu tinejdžera i homoseksualaca se nadaju da će svećenicu i muža izvesti pred sud, te su još uvijek užasnuti prikazanim na video snimku. Pogledajte cijeli snimak.