{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz aviona fotografisao svoju golu ženu

27.11.2012. u 14:44
0
39
Iz aviona fotografisao svoju golu ženu
0
Fotograf John Crawford nedavno je objavio fotografije svoje nage supruge, koje su načinjene iz ptičije perspektive. Na projektu je bračni par radio u periodu od 1984. do 1987. godine, a upravo danas su te fotografije postale veliki hit.
Osamdesetih godina prošlog stoljeća Crawford je uglavnom na posao išao malim privatnim avionom. Svakodnevno ostavljajući suprugu i mašući joj dok prelijeće njihovu kuću, došao je na ideju za zanimljiv projekt koji su nazvali "Zračni aktovi".

"Oduvijek su me zanimale slike s neobičnim uzorcima i oblicima. Posmatrajući krajolik iz ptičije perspektive sve postaje apstraktno i simetrično. Pomislio sam da bih postavljanjem nagog tijela na određeim lokacijama pokazao da smo mi ljudi ništavni i beznačajni u odnosu na planetu koju nastanjujemo", rekao je Crawford.

Njegova supruga pozirala je na avionskoj pisti, željezničkoj stanici, u svinjcu, na parkingu i na brojnim drugim mjestima gdje je on kao fotograf smatrao da bi bilo dobro.

Crawford je istakao da su uvijek čekali pogodne vremenske uslove tako da nijednu svoju fotografiju nije digitalno obrađivao.

Njegove fotografije su objavljene 25 godina nakon što ih je načinio i izazvale su mnogo pažnje. Crawford se sada planira vratiti tom projektu, a ovog puta model će mu biti 27-godišnja kćer Amelija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: