{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istrčala maraton u 92. godini

F
FENA
1.6.2015. u 13:18
13
15
Istrčala maraton u 92. godini
13
Istrčala maraton u 92. godini
Amerikanka Harriette Thompson istrčala je maraton u San Diegu premda ima 92 godine i 65 dana postavši najstarija žena kojoj je to uspjelo.
Thompson je 42 kilometara i 195 metara pretrčala za sedam sati, 24 minute i 36 sekunde. U njezinom društvu maraton je istrčao i sin Brenny Thompson (56).

"Ne mogu vjerovati da sam uspjela. Imala sam veliku krizu nakon 30 kilometara, no nekako sam izdržala," kazala je Harriette Thompson koja je tijekom života istrčala 15 maratona. "Neki smatraju da je to ludost u mojim godinama. Međutim, želim svima pokazati kako godine nisu nikakva prepreka, ako nešto želite i imate volje. Pokušat ću nastupiti i iduće godine," dodala je.

Do sada je najstarija maratonka bila Gladys Burrill koja je imala 92 godine i 19 dana kada je 2010. istrčala maraton na Havajima.

Najstariji maratonac je Indijac Fauja Singh koji je 2011. postao prvim stogodišnjakom u povijesti koji je istrčao maraton. Radilo se o maratonu u Torontu, koji je Fauja Singh pretrčao za nešto više od osam sati. Singh je indijski Sikh, tako da obavezno nosi turban, zbog čega je dobio i nadimak Tornado s turbanom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: