Zanimljivosti
21

Muškarac se zbog opklade i humanitarne akcije odrekao seksa na godinu dana

Klix.ba
Peter Lynagh
Peter Lynagh
Peter Lynagh, 34-godišnji muškarac, učinio je nezamislivo – kao rezultat opklade sa cimerom, odrekao se seksa, pa čak i ljubljenja na godinu dana

Ne, ovo nije radnja neke romantične komedije. Ok, zapravo kao i da jeste. Ipak, u pitanju je stvaran život, stvarna priča i muškarac koji je odlučio da se žrtvuje radi višeg cilja.

Njegova je odluka i uspješno završena misija uspjela skupiti 50 hiljada dolara, budući da je opklada nastala kao dio projekta jedne neprofitne organizacije koja pomaže djevojkama iz Kambodže i pruža im alternativu seksualnom ropstvu koje vlada u toj državi.

Peter je u razgovoru za Cosmopolitan ispričao kako je mnogo djevojaka koje su znale za njegovu odluku pokušalo da ga slomi.

"Nije bilo lako, nekad su me u toku izlaska prijatelji morali povlačiti u stranu. Piće, izlasci, djevojke… sve to ide skupa", priča Peter, kojem je bilo posebno teško, budući da je novi način života bio potpuno suprotan njegovom dosadašnjem u kojem ga je krasila reputacija velikog ženskaroša.

Kaže kako je u tom periodu počeo izlaziti s jednom djevojkom.

"Prije godinu dana nije htjela ni da me pogleda, ali kad je saznala za opkladu, odjednom sam joj bio interesantan. Bilo je jako teško suzdržati se… u jednom trenutku bih pomislio: Koga briga za opkladu i humanitarnu akciju! Osjećao sam se opsjednutim… ali drago mi je da me je zaustavila", pojašnjava.

Peter ističe kako mu je bilo dozvoljeno da masturbira, ali je i s tim odlučio prestati na tri mjeseca.

"Bilo je ludo… imao sam toliko energije, da sam je morao izbacivati u teretani. Preporučujem svima da to probaju – potpuno promijeniš fokus i svoju energiju, koja je tada ogromna, usmjeriš na nešto drugo", pojašnjava.

Za Novu godinu je odlučio trijezan otići u krevet, opet sam. Svi su ga pitali s kim će završiti tu noć, ali on je bio siguran u svoju odluku.

Ono kroz šta je prošao je, kaže, neka vrsta duhovnog treninga, koji mu je pomogao da osvijesti neke stvari. Također, dosta mu je pomogla i meditacija, kao i izjava Dalai Lame: Kad bi svaki osmogodišnjak naučio meditirati, svjetski mir bi bio postignut za samo jednu generaciju.

"Bilo je dobro pažnju sa sebe usmjeriti na nešto drugo. O tome se zapravo radi. Ne želim slavu, zadovoljan sam svojim životom i ne želim da me ljudi gledaju samo na taj način – kao tipa koji se na godinu dana odrekao seksa", navodi Peter.

Trenutno se, kako kaže, viđa s jednom djevojkom, a ta je veza drugačija od svih dosadašnjih koje je imao.

"Morao sam se suočiti sa mnogim demonima iz prošlosti, koji su bili razlog zašto sam godinama jurio djevojke. Morao sam izgraditi vezu sa samim sobom. Sada imam potpuno drugačiji pogled na svijet. Više sam realista, a moje su veze dublje i imaju više smisla", priznaje Peter.