Blizanke Jo i Kerry
0

Istim operacijama trude se ostati što sličnije

Sarajevo-x.com
Kako to obično biva kod identičnih blizanaca, i Jo i Kerry Burton cijeli život sve rade u tandemu. Tako je bilo i kad je Jo odlučila napraviti kozmetičke korekcije svog nosa, te je Kerry učinila isto. Dosad su sestre potrošile skoro 70.000 eura da izgledaju što sličnije. Sve operacije djelo su istog doktora.

Kako bi hirurg znao koja je koja, ispisao im je inicijale na stomacima, a ove 34-godišnjakinje obavile su zahvate povećanja grudi, podizanje očnih kapaka, trajne tetovaže i ubrizgavanje botoksa, piše Daily Mail.

"Kad bismo izgledale različito, mrzile bi to. Zato zajedno idemo na operacije. Pošto smo u djetinjstvu imale iste hobije, tako su uslijedile zajedničke kozmetičke korekcije", priča Kerry, samohrana majka 15-mjesečnog sina Drewa.

Blizanke su prvu operaciju, i to onu na nosu, imale kad im je bila 21 godina. Vlasnice salona ljepote u Hertfordshireu, Britanija, sa 26 su počele s ubrizgavanjem injekcija botoksa, kako bi "ispeglale" prve naznake bora. Nedugo zatim Jo je rodila kćerku Jade, kojoj je sada sedam godina, te je platila 5.200 eura za ugradnju implantata u grudi. Isto je, pretpostavljate, učinila i njena sestra.

"Na operaciju smo otišle istog dana i hirurg je izveo identične zahvate, pišući naše inicijale olovkom po stomaku kako ne bi pogriješio pri davanju anestezije", kaže Kerry.

U januaru ove godine obje sestre odlučile su se i za korak dalje, te dale da im se uradi trajna šminka i podizanje očnih vijeđa. Bez obzira na cijenu, kažu da nije isključena mogućnost da obave još koju operaciju u budućnosti.