Počast ubijenim u Afganistanu
0

Istetovirao 223 imena poginulih vojnika

Sarajevo-x.com
Bivši britanski vojnik Shaun Clark obećao je da će na svom tijelu istetovirati ime svakog poginulog vojnika u Afganistanu, kako bi im na taj način odao počast i upravo to je i učinio, objavio je Daily Mail.

Clark je proveo više od četiri sata u studiju za tetoviranje kako bi preko leđa i prsa istetovirao 223 imena poginulih vojnika.

"Ne predstavlja mi problem da pretrpim bol nekoliko dana, ako time mogu pokazati da je nekome zaista stalo do momaka koji su u Afganistanu", kazao je 43-godišnji Clark koji također prikuplja novac za liječenje vojnika ranjenih u Afganistanu.

"Kada sam kazao da ću to učiniti moja porodica je najprije mislila da sam poludio, no kasnije su me podržali", istakao je bivši vojnik koji se nada da će uspjeti prikupiti nešto više od 500 eura za humanitarno Udruženje 'Help for Heroes'.

"Možda je pomalo 'ekstremno' istetovirati 223 imena na leđima i prsima, ali to je moj način da odam poštovanje svim poginulim vojnicima i zahvaljujući tome služit ću kao sjećanje na njih sve dok sam živ", napomenuo je Clark.