Opasne igrarije
1

VIDEO / Ispijanje vodke kroz oko novi studentski trend

Sarajevo-x.com
Ispijanje vodke kroz oko novi je trend među mladim studentima na britanskim univerzitetima. Oni koji su to probali tvrde da takvo ispijanje žestokih alkoholnih pića izaziva instant alkoholiziranost i konstantnu opijenost.

Međutim, zbog teških posljedica koje takav način zabave izaziva, postao je velika briga među doktorima i univerzitetskim autoritetima koji se brinu da je britanska studentska kultura pijenja izmakla kontroli.

Melissa, bivša studentica, smatra da su oni sa razlogom zabrinuti. Njeno lijevo oko konstatno suzi, a doktori su je upozorili da bi se stanje moglo pogoršati kako bude starila.

"Osjećam stalne bolove zbog onoga što sam radila i prestravljena sam da bi moglo biti još gore. Voljela bih kad bih mogla vratiti vrijeme i promijeniti stvari, ali ne mogu", rekla je Melissa za Daily Mail.

Bilo bi lako reći da je Melissa još jedna glupa djevojka, ali ona je diplomirala na Univerzitetu u Londonu, dijete je bogataša i pisac je. Ukratko, nije vrsta mlade djevojke koja se obično povezuje sa opijanjem.

"Mnogi roditelji bi rekli da njihova djeca nikad ne bi uradili takvu glupost, ali mislim da oni nemaju predstavu pod kakvim su pritiskom da rade gluposti. Konzumiranje alkohola među studentima izgubilo je kontrolu. Smatrala sam sebe normalnom i obzirnom tinejdžerkom, ali sam uvučena u to", rekla je Melissa.

"Vodka kroz oko" je trend koji je u porastu i u SAD-u, gdje je u centrima zabave poput Las Vegasa popularni trik koje izvode konobari za napojnice.

Iako je doktorima ovo novi fenomen, pogled na internet pokazuje da je ovo postao vrlo popularan trend među Britancima.

Samo na video servisu YouTube.com može se pronaći preko 800 snimaka osoba, najčešće u svojim kućama izvode opasan trik.

Također, na Facebooku se osnivane grupe fanova ispijanja alkohola kroz očnu šupljinu.