Pokrenuta istraga
28

Influenserka šokirala javnost: Greškom objavila video u kojem udara svog psa

E. Sk.
YouTube zvijezda Brooke Houts šokirala je svoje pratioce na Instagramu, ali i javnost nakon što je slučajno objavila zabrinjavajući video, na kojem se vidi kako udara, pljuje i viče na svog psa.

U spornom snimku njen pas Doberman Sphinx uzbuđeno skače u kadru, a ona ljutito ustaje i udara ga po glavi. Zbog objavljenog sadržaja, policija u Los Angelesu pokrenula je istragu protiv influenserke.

"Svjesni smo incidenta. Naša specijalna jedinica za Okrutnost prema životinjama primila je brojne pritužbe na video i trenutno istražujemo ova slučaj", saopćila je policija za magazin People.

Mada u početku videa Houts tvrdi da pokušava prevariti svog psa, kasnije se počinje derati na njega da prestane i potom ga pribija uz zemlju kako bi se smirio. Video je uklonjen s njenog YouTube kanala, ali prekasno jer su njeni pretplatnici sporni video uspjeli podijeliti na društvenim mrežama.

Nekoliko sati kasnije youtuberica je objavila uređenu verziju videa, ali onda su počeli pljuštati komentari puni kritika.

"Tako sam zgrožena. Brooke Houts zlostavlja svog psa jer želi pažnju. Ljuta sam", napisala je jedna od pratiteljica na Twitteru koju su mnogi podržali.