Zanimljivosti
8

Indijski bračni par svoje bogatstvo ostavlja majmunu

Klix.ba
Bračni par Brajesh i Shabista Srivastava kazali su da svoje bogatstvo i uspjeh duguju primatu i vjeruju da je upravo majmun obogatio njihov život. Zbog toga su odlučili sve ostaviti u pravo toj životinji.

Par koji nema djece kazao je kako želi da Chunmun ima dobru njegu ako oni umru prije njega. Formirali su fondaciju za majmuna kojeg su usvojili nakon što je ostao siroče. Smatraju ga svojim sinom.

Chunmun ima 10 godina, ali ova vrsta može živjeti i do 40 godine, tako da bi mogao nadživjeti svoje roditelje.

"Ljudi možda misle da smo ludi ili nas ismijavaju, ali mi znamo koliko nam vrijedi Chunmun. Djetinjasti smo i on nam je poput sina. Želimo biti sigurni da to što nas neće biti ne utječe na njegov život i da će nastaviti živjeti kao i sada", rekla je 45-godišnja Shabista.

Par živi u Uttar Pradeshu na sjeveru Indije i ostali su bez ičega kada su se vjenčali jer su protiv toga bile njihove porodice. Sirvastava je hindu, a njegova supruga je muslimanka. Svoj brak su počeli u siromaštvu, ali otkako je Chunmun došao u njihov život 2005. godine finansijska situacija se i više nego popravila. Sada imaju svoj dom i vode veliki broj poslova.

I Chunmun živi sa stilom. Ima svoju sobu s klima uređajem i ženku Bitti koja mu pravi društvo. Chunmun jede kinesku hranu, voli piti čaj, a najdraži mu je sok od manga.

Godišnjica braka Chunmuna i Bitti obilježava se svake godine velikom zabavom na koju dođu brojni gosti.