Oborila svjetski rekord
0

Indijka pojela čak 51 chilli papriku

Sarajevo-x.com
Indijka Anandita Dutta Tamuly mogla bi uskoro ući u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je za samo dvije minute uspjela pojesti čak 51 bhut joloki chilli papriku, objavio je BBC.

Na takmičenju u indijskoj državi Assam, dvadesetšestogodišnja Tamuly uspjela je pojesti 51. chilli papriku za dvije minute, no ona kaže da nije zadovoljna jer je prethodno na treningu uspjela pojesti čak 60 bhut jolokia.

"Razočarana sam, prošli put sam pojela više, no sada sam nakon 51. paprike bila 'puna', te sam morala popiti čašu vode", kazala je Tamuly.

Bhut jolokia je najljuća chilli paprika i sadrži milion Scovilleovih jedinica i kao takva ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda.

"Kada sam bila mala imala sam upalu jezika i majka mi je dala chilli papriku i od tada ih stalno jedem i uopšte ne mislim da su ljute toliko koliko ljudi pričaju", kazala je Tamuly dodajući kako su chilli paprike veoma zdrave i svaki put kad je prehlađena pojede nekoliko, te veoma brzo prezdravi.

Ananditain rekord je 'budnim okom' kamere zabilježio kuhar Gordon Ramsay, no još nije poznato kada će njen rekord biti zabilježen u slavnoj Guinnessovoj knjizi.

Inače, prethodni rekord je držala žena iz Južnoafričke Republike koja je za minutu uspjela pojesti osam papričica.