Indijka (78) je najstariji profesionalni snajperist na svijetu

S
Sarajevo-x.com
23.3.2012. u 15:24
4
9
Indijka (78) je najstariji profesionalni snajperist na svijetu
4
Indijka (78) je najstariji profesionalni snajperist na svijetu Chandro Tomar
Iako se većina ljudi u njenim godinama uglavnom oslanja na naočale, Indijku Chandro Tomar (78) osma decenija života nije spriječila da bude najstariji profesionalni snajperist na svijetu.
Tomar oblači svoj sari, pušta dugu sijedu kosu niz leđa, podiže pištolj u visini očiju i svaki put pogađa cilj. U svojoj karijeri Tomar je osvojila 25 nacionalnih takmičenja, a uporedo je odgajala šestero djece i 15 unučića.

"Željela sam uraditi nešto korisno u svom životu i htjela sam ljudima pokazati šta mogu. Čim sam prvi put uzela pištolj i pušku u ruke znala sam da je to ono što ja želim. Svima sam dokazala da godine nisu izgovor da se nešto ne uradi. Ukoliko si koncentrisan, možeš uraditi šta god hoćeš", rekla je Tomar, prenosi portal Daily Mail.

Počela sam trenirati prije deset godina, iako me je u početku bilo sramota da se pojavim u streljačkom klubu. Svoje vještine Chandro je u početku vježbala gađanjem praznih boca kamenjem. Njena karijera strijelca je doživjela takav uspon da Chandro smatraju nacionalnim blagom.

"Toliko je bila dobra da su mnogi muškarci izbjegavali da se takmiče protiv nje, kako ih ne bi porazila i ponizila starija žena", rekli su iz njenog kluba o Chandrinom početku.

Chandra voli svaku svoju medalju, ali posebno joj je drago što je pobijedila Zamjenika inspektora policije iz Delhija.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: