Pojeo 431 kovanicu
0

Indijcu iz želuca hirurzi izvadili šest kilograma metala

Sarajevo-x.com
Hirurzi koji su pokušali spasiti život Indijcu Kamleshwaru Singhu, koji je patio od akutnog bola u želucu, bili su potpuno šokirani kada su u njegovom stomaku našli šest kg metala.

Farmer Kaleshwar Singh je pojeo 431 kovanicu, 196 željeznih kuglica i 17 šarafa. U posljednjih devet mjeseci je krišom pojeo šest kg metalnih predmeta. Nakon toga se obratio ljekarima zbog nesanice i gubitka apetita.

"Žalio se na nepodnošljivu bol u želucu. Svi metalni predmeti su bili na dnu njegovog želuca. Kada smo počeli operaciju, šokirali smo se. Kako je operacija napredovala, mi smo pronalazili sve više kovanica i željeznih kuglica. Neke od njih su prošle u crijeva. Znaci hronične ulceracije su vidljivi u želucu. Singh nije preživio operaciju", rekao je hirurg Bhojram Dewangan.

"Moj muž se žalio na česte bolove u želucu i na nesanicu u posljednje četiri sedmice. No, nikada nam nije rekao da jede metalne predmete. Na farmi je prestao raditi zbog slabosti, a prestao je i jesti", izjavila je Singhova supruga Kusumi.