Najveća porodica na svijetu
16

FOTO / Indijac ima 39 supruga i 94 djece i 33 unuka

Sarajevo-x.com
Ljudi danas jedva da uspijevaju othraniti dvoje djece, no Indijac Ziona Chana hrani, vjerovali ili ne, njih 94. Chana je glava najveće porodice na svijetu! Ima 39 supruga, 94 djece i 33 unuka. Svi oni žive u četverospratnici u selu Baktwang u indijskoj saveznoj državi Mizoram.

Porodica Indijca mogla bi sama naseliti jedno selo. Toliko ih ima da im je i četverospratna zgrada sa više od 100 soba premala. No, oni su ipak sretni. Imaju jedni druge, dobro se slažu i pomažu međusobno.

"Osjećam se blagoslavljenim. Bog mi je dao ogromnu porodicu da se o njoj brinem. Smatram da sam veoma sretan zbog toga što imam 39 žena i što sam glava najveće porodice na svijetu", kazao je Chana, koji je ujedno i vođa jedne indijske sekte koja dozvoljava muškarcima da ožene koliko žele žena.

Indijac se u jednoj godini oženio čak deset puta. No svakoj supruzi posvećuje pažnju. U njegov krevet svaka dođe, po principu rotacije.

"On je najvažnija osoba u našoj kući, a ujedno on je i najzgodniji čovjek u našem selu", kazala je Chaninia 35-godišnja supruga Rinkmini za britanski The Sun.

U ogromnoj porodici vlada gotovo vojnička disciplina. Najstarija Chanina supruga Zathiangi zadužena je za organizaciju. Ona raspoređuje i dodjeljuje kućanske poslove, tako da svako zna šta je njegov posao.

Naravno, za veliku porodicu potrebno je i mnogo hrane, pa je za jednu večeru potrebno pripremiti 30 kokoši, oguliti i do 60 kilograma krompira, te skuhati ponekad i do 100 kilograma riže.

Iako nije lako prehraniti veliku porodicu Chana u tome uspjeva. Pomažu mu sinovi, kćeri, ali i vrijedne supruge.

U porodici se svi slažu i, kako ističu, njihov odnos zasnovan je na ljubavi i poštovanju.

Navodno, Indijac je oženio i nekoliko siromašnih žena iz sela, kako bi se brinuo o njima.

No, neće se zaustaviti samo na 39 supruga. Chana ima namjeru još širiti porodicu, ali i svoju sektu koja danas broji 400 članova. Kako je istakao, ima namjeru uputiti se i u SAD-e, gdje će propovjedati svoja uvjerenja i potražiti suprugu.