Najsretniji kockar na svijetu
0

Igra kvizove na mašinama i zarađuje 75.000 eura godišnje

Klix.ba
Britanac Christian Drummond je najsretniji kockar na svijetu. Igranje kvizova na mašinama u barovima on shvata kao posao koji mu godišnje donese više od 75.000 eura.

Četrdesetogodišnjak iz Sussexa zarađuje posjećujući noćne barove, pubove i klubove diljem Velike Britanije. Do sada je posjetio više od 10.000 barova, a za jedan sat uspije zaraditi i do 75 eura. Porez ne mora plaćati, jer su njegovi prihodi klasificirani kao dobitak od kockanja.

Igrajući kvizove na aparatima Drummond je sebi platio školovanje, putovanje, a zatim i vjenčanje.

Istakao je da mu je najdraža igra "Colour of Money".

"Kada obiđem sve pubove u gradu, zaputim se u drugi grad. Time mjerim svoj život. Kada svakih osam minuta morate plaćati kovanicama pomalo počnete ludjeti", kazao je Drummond.

Iz bara su ga samo jednom izbacili i to kada su ugasili mašine kako bi ga spriječili da pobjeđuje.

Do sada je proputovao brojne gradove i obišao mnoge pubove i sve to ga je počelo pomalo zamarati.

"Sva ta putovanja postaju naporna, a i mozak se umara jer neprestano gledam u ekran. Nakon što deset sati provedete igrajući kviz na mašinama postanete pomalo čudan i lud čovjek nakon svega toga. Želim koristiti mozak kako bih zaradio, ali ne baš na ovakav način", požalio se Britanac.

Kockarsku karijeru je započeo tokom studija. Posrećilo mu se prilikom prve odigrane partije i od tada nije prestao zarađivati na takav način.

"Nisam mogao naći nikakav posao pa sam odlučio baviti se ovim profesionalo. No, teško je kada trebam reći ljudima čime se bavim. Neki mi jednostavno ne vjeruju. Ni moja supruga mi nije vjerovala kada sam joj rekao čime se bavim. No, kada je shvatila da se ja zaista bavim time tražila je od mene da prestanem, jer ne želi kockara pored sebe. Sada joj to ne smeta, jer nam na taj način osiguravam novac, ali imamo jedno pravilo - nema kockanja kada idemo zajedno vani", ispričao je 40-godišnjak.

No, iako ga supruga ne sputava, odlučio je da se povuče i pronađe normalan posao.